E-LEARNING Δ.Δ.Ε ΔΡΑΜΑΣ

Δεν έχετε εισέλθει. (Είσοδος)
Παράλειψη Ημερολόγιο

Ημερολόγιο

Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28     
Παράλειψη Επικείμενα γεγονότα

Επικείμενα γεγονότα

Δεν υπάρχουν επικείμενα γεγονότα
Παράλειψη Κατηγορίες μαθημάτων
Καλωσορίσατε στην πλατφόρμα ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης της ΔΔΕ Δράμας!

334567 Η πλατφόρμα λειτουργεί από το σχολικό έτος 2010-2011 προσφέροντας "Μαζικά Ελεύθερα Διαδικτυακά Μαθήματα" Massive Open Online Courses (M.O.O.Cs) με μεθόδους και τεχνικές "σύγχρονης" και "ασύγχρονης" τηλεκπαίδευσης. Πρόκειται για διαδικτυακά (Online) μαθήματα (Courses) τα οποία αποσκοπούν στη μαζική (Massive) συμμετοχή και στην ανοικτή (Open) πρόσβαση των εκπαιδευτικών με στόχο την επιμόρφωσή τους ανεξάρτητα από τους περιοριστικούς παράγοντες του χώρου και του χρόνου.

Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή!
(Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας -
Διαχειριστής της πλατφόρμας).
fire

11 Σεπτεμβρίου - 31 Δεκεμβρίου 2017

the secret of fireΈνα διαδραστικό διαδικτυακό project, που κινείται στα όρια του ρεαλισμού και της φαντασίας και στο οποίο βασικοί ήρωες του “The Jungle Book” μεταμορφώνονται σε Virtual Participants της διαδικασίας, προκειμένου να αλληλεπιδράσουν με τους συμμετέχοντες στο project εκπαιδευτικούς. Ένα "διαδικτυακό παραμύθι" το οποίο μεταφέρει τη λογική του Gamification, στη διαδικτυακή μάθηση. Στόχος είναι οι εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν να έρθουν σε επαφή με μοντέλα και τεχνικές που αναπτύσσουν το κοινωνικό περιεχόμενο της μάθησης στη διαδικτυακή εκπαίδευση, να συνεργαστούν και να δημιουργήσουν ως τελικό προϊόν ένα αποθετήριο θεωρητικών αρχών και καλών πρακτικών που σχετίζονται με τις σύγχρονες τάσεις της διδακτικής στα σύγχρονα περιβάλλοντα μάθησης.

Για εγγραφή και είσοδο στη διαδικασία πατήστε εδώ.

 • flame

Διαθέσιμα Μαθήματα


 • Διευθυντές 16-17
  Χώρος Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Στελεχών Εκπαίδευσης των Σχολικών Μονάδων της ΔΔΕ Δράμας για το Σχολικό Έτος 2016-2017
 • Κολυμπι

  Χώρος ανάπτυξης ιδεών, κατάθεσης προβληματισμών, υποβολής προτάσεων και ενημέρωσης για θέματα που αφορούν το αντικείμενο της κολύμβησης στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής.

 • 2067Η ετήσια επιμόρφωση "Μαθαίνω βιωματικά" εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο του βιωματικού project: «Μαθαίνω βιωματικά, συνεργάζομαι και χτίζω το σχολείο του μέλλοντος», που διοργανώνει η ΔΔΕ Δράμας κατά τη διάρκεια του Σχολικού έτους 2015-2016.

  Βασικοί σταθμοί υλοποίησης της επιμόρφωσης είναι η διερεύνηση των επιμορφωτικών αναγκών των εκπαιδευτικών και των στελεχών εκπαίδευσης που συμμετέχουν στη διαδικασία και η επιμόρφωση τους στη βάση των πραγματικών τους επιμορφωτικών αναγκών όπως αυτές έχουν προκύψει μέσα από την έρευνα. Η επιμόρφωση υλοποιείται με τεχνικές βιωματικής μάθησης καθώς και με μεθόδους σύγχρονης και ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης.

 • Ο χώρος αυτός έχει ως σκοπό την υποστήριξη του καθημερινού διοικητικού έργου των Διευθυντριών και Διευθυντών των Σχολικών Μονάδων της Δ.Δ.Ε. Δράμας.
  e-management
 • Empathy
  Χώρος συζήτησης - επικοινωνίας και επιμόρφωσης εκπαιδευτικών και γονέων & κηδεμόνων των μαθητών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

  Οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς/ κηδεμόνες μαθητών των σχολικών μονάδων της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης Δράμας που επιθυμούν να συμμετέχουν στο συγκεκριμένο χώρο Αλληλεπίδρασης μπορούν να υποβάλουν την αίτηση συμμετοχής στо σύνδεσμο: https://docs.google.com/forms/d/1fG-QIDLGffV6jNza6k4fCU84kiRQlJO4AX90MkfCzGg/viewform, ώστε να λάβουν το απαραίτητο κλειδί εισόδου.

  Διοργανώνεται από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης/ Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, το Δήμο Δράμας και τον Επιστημονικό-Πολιτιστικό Σύλλογο: εκπ@ιδευτικός κύκλος.

 • Επικοινωνία με σχολεία ΔΔΕ Δράμας

 • Στελέχη Εκπαίδευσης

  Στόχος της κοινότητας είναι η ενημέρωση και η επιμόρφωση των Στελεχών Εκπαίδευσης της ΔΔΕ Δράμας, καθώς και η ανταλλαγή απόψεων σε θέματα που αφορούν την καθημερινή λειτουργία των Σχολικών Μονάδων της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας.


 • Σεμινάριο Οικονομολόγων Δράμας

 • Αυτό το μάθημα απαιτεί κλειδί εγγραφής

  Learning by Six Thinking Hats

  Σχεδιασμός και εφαρμογή της ενεργητικής μάθησης μέσα από έξι διαφορετικές οπτικές...

  Σχολ. έτος 2012-2013

  hats

  ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

  ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΔΡΑΜΑΣ Δρ.Σπύρος Κιουλάνης, Δ/ντής Εκπ/σης, Καθηγητής/Σύμβουλος Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου

  ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ Αλέξανδρος Καράκος, Καθηγητής Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

  ΔΙΟΡΘΟΔΟΞΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Δρ.Ιωάννα Κομνηνού, Τμήμα Διαδικτυακής Επιμόρφωσης.

  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ

  Ευγενία Αρβανίτη Καράκος Αλέξανδρος Κιουλάνης Σπύρος Κομνηνού Ιωάννα Φρέντζου Ροδοκανάκη Μαίρη Χαρπαντίδου Ζαχαρούλα Χουλιάρα Ξανθή

  ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ
  Ζαχαρούλα Χαρπαντίδου Υπεύθυνη ΚΕΠΛΗΝΕΤ ΠΕ Δράμας
  Αναστάσιος Σαλής Εκπαιδευτικός

 • Aπευθύνεται στο εκπαιδευτικό και διδακτικό προσωπικό των σχολείων ειδικής αγωγής και σε όσους και όσες εκπαιδευτικούς ενδιαφέρονται για την ειδική αγωγή.

  e-ειδική αγωγή
  (Yπεύθυνοι λειτουργίας του μαθήματος :
  Κυριάκος Ζαφειριάδης, Σπύρος Κιουλάνης & Ζαχαρούλα Χαρπαντίδου)
 • Σε αυτό το μάθημα επιτρέπονται και οι επισκέπτες  
  Σελίδες αφιερωμένες στον Α.Β. Μουμτζάκη.
  Μία προσπάθεια του Συνδέσμου Φιλολόγων ν. Δράμας να αναδειχτεί και να φωτιστεί πολύπλευρα το έργο και η δράση του Α.Β. Μουμτζάκη που έχει σκοπό να βοηθήσει τη διδασκαλία στη Β/θμια Εκπαίδευση. Παράλληλα αποδεικνύει ότι ο Α.Β. Μουμτζάκης είναι μέρος της εκπαιδευτικής ιστορίας και δίνει στην εκπαιδευτική και στην επιστημονική κοινότητα υλικό για να ασχοληθεί περισσότερο με τη δράση και το έργο του.
  Συντακτικό Α.Β. Μουμτζάκη

 • www

  Ένα Περιβάλλον Πρακτικής Άσκησης, Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με αντικείμενο την Παιδαγωγική Αξιοποίηση της Διαδικτυακής Μάθησης.
  (Απευθύνεται σε Θεολόγους Εκπαιδευτικούς)


 • Do you speak English?
  Το μάθημα "e αγγλική γλώσσα στη Πρωτοβάθμια και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση" απευθύνεται στους καθηγητές και στις καθηγήτριες της αγγλικής γλώσσας και φιλολογίας που διδάσκουν το μάθημα των αγγλικών και στις δύο βαθμίδες εκπαίδευσης και έχει ως στόχο την παροχή πληροφοριών σχετικά με τη διδασκαλία του μαθήματος, αλλά και την ανάπτυξη ενός σχετικού και ουσιαστικού διαλόγου.

  Υπεύθυνη μαθήματος Αναστασία Παναγιωτίδου: Σχολική Σύμβουλος Αγγλικών Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης ΠΕ Δράμας.

 • You are never too old to learn!
  Το "ΔΙΑ ΒΙΟΥ" είναι ένα περιβάλλον αλληλεπίδρασης με αντικείμενο το σχεδιασμό, τη διοίκηση και την αξιολόγηση προγραμμάτων εκπαίδευσης ενηλίκων.
  Σχολ. έτος 2011-2012

 • logoΤο μάθημα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς που εργάζονται σε σχολεία της Διεύθυνσης στα οποία φοιτούν ενήλικες μαθητές, όπως Εσπερινό Γυμνάσιο και Λύκειο, Εσπερινό ΕΠΑΛ, σε εκπαιδευτικούς οι οποίοι διδάσκουν στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Δράμας, αλλά και σε κάθε εκπαιδευτικό που ενδιαφέρεται για την εκπαίδευση ενηλίκων.

  Σχολ. έτος 2010-2011

  Σ. Κιουλάνης(Υπεύθυνος Μαθήματος: δρ. Σπύρος Κιουλάνης, Διευθυντής Εκπαίδευσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Δράμας - Καθηγητής - Σύμβουλος Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου)


 • School
  Μια Ομάδα Συνεργασίας Εκπαιδευτικών (ένας/μία εκπαιδευτικός από κάθε σχολείο), με στόχο την ανίχνευση και την ανάλυση ιδιαίτερων προβλημάτων των μαθητών/τριών του σχολείου τους (μαθησιακών, οικογενειακών, κοινωνικών) την ανταλλαγή ιδεών, την ανάπτυξη και την αναζήτηση εναλλακτικών λύσεων τις οποίες θα προτείνουν στα σχολεία τους με σκοπό την βελτίωση της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

 • e-School

  Το σεμινάριο αυτό απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και διοικητικούς υπαλλήλους Σχολικών Μονάδων που επιθυμούν να μάθουν να χειρίζονται την εφαρμογή του ηλεκτρονικού σχολείου e-School.

  Υπεύθυνη Μαθήματος: M.Sc Χαρπαντίδου Ζαχαρούλα, Υπεύθυνη του ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Δράμας.


 • e- Σχ. Σύμβουλος Θεολόγων ΑΜΘ

  Το μάθημα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς (Θεολόγους και άλλων ειδικοτήτων) που εργάζονται στα σχολεία της Περιφέρειας ΑΜΘ. Πρόκειται για βοηθητικό-συμβουλευτικό εκπαιδευτικό υλικό.

  Α.Χατζόπουλος(Υπεύθυνος Μαθήματος: δρ Αντώνιος Χατζόπουλος, Σχολικός Σύμβουλος Θεολόγων Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης)


 • Σκοπός της ενότητας είναι η επιμόρφωση των Στελεχών της Εκπαίδευσης σε θέματα Διοίκησης της Εκπαίδευσης, η ανταλλαγή απόψεων και η αλληλεπίδραση των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών. Η ενότητα αποτελείται από επτά θεματικές κατηγορίες και καλύπτει το χρονικό διάστημα Οκτώβριος 2011 - Μάρτιος 2012. Στη συνέχεια το υλικό θα παραμείνει διαθέσιμο για κάθε ενδιαφερόμενο και θα εμπλουτίζεται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

  Σχολ. έτος 2011-2012 • Μπορείτε να πάρετε πληροφορίες για την εγγραφή σας στην πλατφόρμα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης Moodle και οδηγίες χρήσης του Moodle κάνοντας απλή είσοδο σαν επισκέπτες. Κάντε κλικ πάνω στον τίτλο.

 • Συμβουλευτική

  Ψυχοκοινωνική- Λογοπεδική και Συμβουλευτική Υποστήριξη Εκπαιδευτικών - Γονέων και Κηδεμόνων των Μαθητών των Σχολείων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Δράμας.

  tutor{Υπεύθυνοι Μαθήματος: Μωυσιάδης Αριστείδης, Κλινικός Ψυχολόγος, Παπαχριστοδούλου Κωνσταντίνα, Λογοπεδικός Ειδική Παιδαγωγός, Παπαχριστοδούλου Αναστασία- Κοινωνική Λειτουργός (Π.Ε) }
 • Δευτεροβάθμιες Αναζητήσεις

  Το μάθημα αφορά όλους και όλες τους/τις εκπαιδευτικούς του Ν. Δράμας.

  Professor(Υπεύθυνοι Μαθήματος: Γεώργιος Σίσκος, Ευφροσύνη Μπάρλα)


E - LEARNING ΔΔΕ ΔΡΑΜΑΣ

learn
Παράλειψη Συνδεδεμένοι Χρήστες

Συνδεδεμένοι Χρήστες

(τα τελευταία 5 λεπτά)
Κανένας